Norveç'ten Madalyasız Döndük!

Norveç’in Lillehammer kentinde düzenlenen II. Kış Gençlik Olimpiyat Oyunlarına Kayak, Kızak ve Curling branşlarında katılan sporcularımız kürsüye uzak kaldı.

Ülkemizde kış sporlarına yapılan yatırımlar ve devam etmekte olan TOHM projesinin ilk meyvelerinin görücüye çıktığı Gençlik Olimpiyatlarında 13 sporcu ile yer aldık. Kayda değer tek derecemizin Curling Karma müsabakalarında elde edilen 8’nciliğin olduğu organizasyonda bireysel kategorilerde en iyi derece ise Snowboard Cross disiplininde Muhammed İkbal Yılmaz’ın elde ettiği 12’ncilik oldu.

Diğer taraftan 71 ülkenin katılığı oyunlarda ilk sırayı 10 altın ve 6 gümüş madalya ile ABD alırken onu burun farkı ile 10 Altın, 3 Gümüş ve 3 Bronz madalya kazanan Güney Kore oldu. Genel tabloda 3. Sırada yer alan Rusya ise aldığı 24 madalya ile kürsüde en çok yer alan ekip oldu.

Uluslararası Olimpiyat Komitesi tarafından gerçekleştirilen Kış Gençlik Oyunlarının 3’ncüsüne 2020 yılında İsviçre’nin Lozan Kenti ev sahipliği yapacak. Dört yıl sonra gerçekleştirilecek Kış Gençlik Oyunlarından önce 2017 yılında Erzurum’un Avrupa Olimpik Gençlik Kış Festivaline ev sahipliği yapacak olması, ülkemizin sporcu altyapısı ve tesisleşme anlamında atılım gerçekleştirmesi için bir şans olarak değerlendirilebilir.

Kaynak: http://www.lillehammer2016.com/

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder